Hans och Greta

Regi: Tuuli Heinonen
Dekor & bilder: Albert Pinilla
Dräkter: Anna Moberg
Ljudeffekter: Stefan ”Kilju” Lindblom
Foto: Martin Karlsson
Bildredigering: Lasse Andersson
Manus och i rollerna:
Catrine Krusberg och Ellen Paulig
Producent: Anders Grönroos
Publik: 3-9-åringar. Inget publiktak.
Längd: c. 35 minuter.

En rolig, fartfylld och barnvänlig version av den klassiska sagan.
Här är det inte Bröderna Grimms estetik som råder utan det är småbarnsvänligt, kreativt och roligt!
Att vara med om denna föreställning är ett bra sätt för också de små barnen att få ta del av vår barnkulturtradition, utan att någon blir skrämd. Den klassiska berättelsen spelas bl.a. med hjälp av clowner…

Sagt av daghemspersonal om pjäsen!

Tack för er fina Hans och Greta-föreställning ni hade hos oss. Barnen var jätteivriga och pratar fortfarande om föreställningen. Speciellt uppskattade vi i personalen att ni tog med barnens idéer och förslag som en del av pjäsen.
(Helsingfors, våren 2016)

Kontakt:
Anders Grönroos
tfn. 0400-531770/+358 400 531770
e-post: anders(a)estrad.fi
webb: www.estrad.fi

Premiären var 1.3.2016 i Larsmo. Under mars och april 2016 och mars 2017 spelades pjäsen över 45 föreställningar och togs emot med öppna armar. Återkommer på repertoaren 2019.

Hans&Greta_Text_BarnensEstrad.jpgTUULI HEINONEN har studerat fysisk teater och dans. Under de senaste åren har hon jobbat bl.a. på Wasa Teater och Teater Viirus.
Hon jobbar också med Teater Povre och har fått strålande recensioner för sina roller i ”Den nya gudomliga komedin.” Som bäst studerar hon vid Teaterhögskolan i Helsingfors.

CATRINE KRUSBERG
är skådespelare och dramainstruktör. Hon har också studerat Peking Opera på plats i Peking och jobbat som regiassistent på Västerbottens teater.
Förutom i ”Hans och Greta” medverkar hon också i Barnens Estrads ”Alfons och Mållgan” ”Pettson och Findus firar jul” och i ”Mästerkatten i stövlar”.

ELLEN PAULIG är skådespelare och dramainstruktör. Hon utexaminerades från Yrkeshögskolan Novias scenkonstlinje 2014. Hon medverkar i Barnens Estrads ”Mamma Mu och Kråkan”, ”Mamma Mu och Kråkan firar jul” och ”Hans och Greta”.

ANDERS GRÖNROOS
, är artist och producent och jobbar med barnkultur: musik och teater på heltid sedan 1994. Hittills har Anders medverkat i och producerat över 3500 föreställningar och konserter, tv-konserter och sex skivor.
För ”Hans och Greta” är han producent.

Produceras med understöd av Svenska Kulturfonden, Centret för Konstfrämjande och Nygréns Stiftelse.